VM-sang: Thomas Helmig taber stort til Joey Moe

Thomas Helmig og Joey Moe har skrevet hver sin VM-sang i forbindelse med herrelandsholdets deltagelse i slutrunden i fodbold. Nu har Voxmeter spurgt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning om at lytte til Helmigs ”Hele Danmark op at stå” og Moes ”Et lille land” og derpå give sin bedømmelse. Undersøgelsen viser, at dobbelt så mange synes godt om Joey Moes VM-sang.

Selvom dobbelt så mange danskere synes godt om Joey Moes VM-sang, er Helmigs blevet spillet mere end 13 så mange gange på DR’s radiokanaler.

Musikken lukker sig om eliten
Den musik vi har lettest ved at finde, og som vi hyppigst præsenteres for, produceres af en relativt lille kunstnergruppe som udfolder sig indenfor få musikgenrer.

Fem mekanismer afgør musikkens cyklus:


Hvis gud skabte musikken, skabte fanden markedsanalysen! Måske er det for nogen den slags tanker denne duet vækker? Men i analysebranchen, lever vi af at hjælpe både store og små virksomheder med at finde og dokumentere deres produkters ideelle målgrupper. Her hjælper vi både de største brands og de mindste og mest ukendte. De eneste vi aldrig har hjulpet, før nu, er producenter i musikbranchen. Faktum er, at hvis fødevarevirksomheder droppede markedsanalyser, og lod sig drive af de samme mekanismer som musikbranchen, ville vi primært spise boller fra Kohberg med K-salat, skyllet ned med Coca Cola. Med andre ord, ville vi primært kende til de store fødevarebrands, og madudvalget ville indsnævres.

Tre gange så mange danskere ville høre mere musik, hvis diversiteten i musikudbuddet blev større. Det viser Voxmeters løbende monitorering af danskernes musikforbrug, baseret på 26.000 interview årligt. Her fortæller danskerne også om, hvilken slags musik de elsker, hader og savner. Undersøgelserne viser blandt andet, at langt de fleste danskere elsker musik. Bare ikke nødvendigvis den mainstreammusik, de præsenteres for i radioen. Eller den musik som først dukker op i streamingtjenesternes playlister. Danskerne synes det er svært eller bruger ikke den tid det kræver at finde lige præcis den musik, som falder i deres smag.

Voxmeter har udviklet et nyt analysesystem, hvor kunstnerne selv, nemt og hurtigt, kan få gennemført en professionel markedsanalyse. I systemet er samtlige processer fuldautomatiseret, og dermed er det blevet muligt at reducere prisen til en 30.del. Fra det øjeblik kunstneren sætter sin musikanalyse i gang går der blot 3 dage, før et repræsentativt publikum har evalueret nummeret – og analyserapporten ligger klar. Det er kunsteren selv der vælger, om resultatet må vises til offentligheden, eller kun for specifikke spillesteder, festivaler eller medier. Kunstneren kan gennemføre markedsanalysen i stort set alle lande i verden, indenfor samme tid og til samme pris.

4 fordele ved markedsanalyse af ny musik:

 1. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked – også internationalt
 2. Nye kunstnere kan hurtigt blive opdaget
 3. Musik kan matches med det ideelle publikum – også nichemusik
 4. Diversiteten i musikudbuddet spredes ud til et langt større publikum.

Hør Thomas Helmigs ‘Hele Danmark Op At Stå’ og se dets placering

Lyt nu

Hør Joey Moes ‘Et Lille Land’ se dets placering

Lyt nu

Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

 1. Playtime i radioen
 2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
 3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
 4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
 5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Nyt musikprogram

Nyt musikprogram til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

 1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
 2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
 3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
 4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om APP’en på www.CemMusicTest.com

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

Web-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet. for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.