Kanye West Skuffer sine fans

Kanye West Lollapalooza

Kanye West’s nyeste single Wouldn’t Leave bliver ikke særligt godt modtaget hos de danske lyttere. Sangen ligger kun nummer 27 på Voxmeters hitliste, og det er altså ikke der, hvor man forventer at en stjerne som Kanye West ligger placeret. Faktisk ligger der mange ukendte danskere foran Kanye West. Eksempelvis Liuwina, med nummeret Just a Kiss, som ligger på 12. pladsen. Og i en mere sammenlignlig genre, Fars Rum / Simon Mortensen, med nummeret Dans Med Dig, som ligger på en 19. plads.

Det er ikke fordi danskerne synes, at nummeret er decideret dårligt. Kanyes nye nummer siger dem bare ikke ret meget. Kun 14 % synes at nummeret er unikt, mens 77% hverken synes nummeret er fugl eller Fisk.

Musikkens karakter i Wouldn't Leave

De fleste synes, at Kanye synger godt. 36% elsker hans stemme, mens kun 9% ikke kan holde vokalen ud. Men langt de fleste er neutrale over for stort set alt, lige fra nummeret, vokalen, arrangementet, teksten til lyden. Det er altså ikke et nummer, der vækker de stærke reaktioner i lytterne, selvom sangen opfordrer til nærhed og hengivenhed.

Kanye West falmer når han er alene
Kanye West har førhen rappet med på superhits som Golddigger med Janie Fox og American Boy med sangerinden Estelle. Men han mister noget af sin appel, når han er alene om showet. I hvert fald i Danmark. De lyttere, der ikke er fan af nummeret, er interessant nok dem, der kender Kanye West bedst, når man ser på kommentarerne. De finder det nye nummer kedeligt. En potentiel fan skriver: ”Det er for poppet. Teksten gjorde ikke noget indtryk. Kanye kan gøre det bedre, og han lyder for meget som alt mulig andet pop.” En anden skriver: ”Mere rap, mindre pop.” Og selv de rigtige fans af nummeret skriver f.eks.. ”Ikke så mange gentagelser. Det bliver hurtigt monotont.” Fansene er ikke overraskende den generation, der er vokset op med Kanye og har danset løs til Stronger og andre monsterhits. Vi taler om de unge under 29 og de yngre voksne, der i hvert fald er under 50.

Målgruppe fordelt på alder - Wouldn't Leave

Fanskaren har radioen som den primære musikkanal. Det svarer 63% af fansene. Dog er der hele 87% af dem, der ikke er vilde med nummeret, der primært hører radio. Hvor radiolyttere plejer at være positive over for det meste musik, de får serveret, er disse mere kritiske end ellers over for Kanyes nyeste skud. Og det er altså radiolytterne, der plejer at hylde de store navne på Voxmeters hitliste.

 


Hør nummeret og se rating

Lyt nu

Om Musikanmeldelser

Danskerne anmelder nye musikudgivelser: I takt med at antallet af danskernes anmeldelser stiger, bliver det nemt for musikelskere at finde ny, spændende musik, som matcher deres individuelle smag. Systematikken i anmeldelserne udgør et alternativ og et supplement til den hidtidige proces, hvor den musik, de hører eller har lettest ved at finde, er bestemt af:

  1. Playtime i radioen
  2. En kunstners kendisgrad og antal solgte billetter
  3. Mængden af penge en kunstner har i ryggen til markedsføring
  4. Musikanmeldelser af enkeltpersoner
  5. Den “digitale fugleflok”, som følger musik med det største markedsføringsbudget, antal likes og streaminger.

Her er danskernes anmeldelser et alternativ, fordi der er tale om et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvor alle er tilfældigt udvalgt. Hermed afspejles danskernes vurdering af en god musikoplevelse, hvor alle persontyper er repræsenteret, herunder den korrekte diversitet og fordeling i lytternes musiksmag.

Nyt musikprogram

Nyt musikprogram til musikanalyse: Voxmeter har udviklet et analyseprogram, som gør det nemt og billigt for kunstnerne at få analyseret deres musik. Analysen gennemføres på baggrund af et uvildigt, repræsentativt publikum på blot 3 dage – uanset hvilket land i verden. Hermed kan:

  1. Nye kunstnere lynhurtigt blive opdaget
  2. Nichemusik kan matches med sit ideelle publikum
  3. Etablerede kunstnere kan undgå fiaskoer og udvide deres marked, også internationalt
  4. Alt sammen til glæde for både musikelskere, musikere og samtlige aktører i musikbranchen.

Danskernes anmeldelser giver kunstnerne indblik i, hvor mange på markedet der synes godt om deres musik. Analysesystemet tegner også en profil af musikkens fangruppe. Det er fakta, som bruges til at matche musikken med dens ideelle publikum – særligt værdifuldt for nichemusik. Hertil giver fans og potentielle fans inspiration til, hvordan de mener, at musikken kan blive endnu bedre. Læs mere om APP’en på www.CemMusicTest.com

Stikprøver

Forudsætningen for sammensætningen af en valid stikprøve er, at alle skal have haft lige stor chance for at blive hørt. Den bedste metode til at opfylde dette princip er at benytte telefoninterview, idet 99,9 % af befolkningen har en telefon. Tilfældighedsprincippet opfyldes ved, at Voxmeter genererer 93 % mobilnumre og 7 % stationære numre. Hermed fanger vi alle persontyper, både danskere med hemmeligt nummer, privatabonnement, firmatelefon samt taletidskort. Voxmeter gennemfører minimum 1.000 telefoninterview om ugen omhandlende politik og samfunds- og markedsforhold. Alle telefoninterview afsluttes med en rekruttering til Voxmeters panel ”CEM Danskerne”.

Opnåelse

Når man laver meningsmålinger, der afspejler virkeligheden, er det vigtigt at få overtalt flest muligt til at sige ”ja” til at deltage. Det er dog lettere sagt end gjort. Derfor arbejder Voxmeter løbende med uddannelsen af vores interviewere, som oplæres i samtaleteknik og andre spørgetekniske forhold. Succeskriteriet for vores interviewere er, at 7 ud af 10 af dem, vi ringer op, skal indvillige i at deltage i vores undersøgelser. Dette kræver, at vores medarbejdere har en imødekommende telefonstemme, er veltalende og fremstår seriøse og professionelle. Derfor er Voxmeters interviewere ikke ansat på akkord eller bonus, men arbejder udelukkende på timeløn. Takket være Voxmeters dygtige interviewkorps er det også 7 ud af 10, der takker ja til at deltage i Voxmeters panel ”CEM Danskerne”. Voxmeter har telefonsamtaler med minimum 52.000 danskere pr. år, hvor ca. 36.000 efterfølgende indvilliger i at deltage i Voxmeters panel.

Telefoninterview

Heldigvis er langt de fleste positive, når Voxmeter ringer for at gennemføre et interview. Desværre er der enkelte borgere, som føler sig generet over at blive ringet op, og det beklager vi dybt. Når det sker, har vi en ”lås”, som sikrer, at Voxmeter aldrig ringer op til samme nummer igen.

Voxmeter er danskernes talerør, og formidler deres holdninger og ønsker til medier, virksomheder, politikere og organisationer.

Derfor har vi en forpligtigelse til, at vores målinger afspejler virkeligheden korrekt. Forudsætningen er, at alle borgere skal have haft lige stor mulighed for at blive hørt. Derfor har vi som analyseinstitut også pligt til at ringe til alle, både folk med hemmeligt nummer og til folk der står på Robinsonlisten.

Til gengæld må vi som analyseinstitut aldrig medvirke til direkte eller indirekte salg og aldrig viderelevere kontaktoplysninger, der kan knyttes sammen med svarene, danskerne giver os. Siden 1997 har Voxmeter garanteret vores respondenter 100 % anonymitet, og altid levet op til de nye GDPR-regler, som vi hilser velkommen.

Web-Panel

Voxmeters succeskriterie er, at vi altid har 100.000 aktive panelmedlemmer til rådighed. Voxmeter laver 52.000 rekrutteringer hvert år via 1.000 telefoninterview pr. uge. Her adskiller Voxmeter-panelet sig fra de fleste andre paneler ved, at ingen har kunnet tilmelde sig på eget initiativ. Alle er tilfældigt udvalgt og inviteret personligt af en uddannet researcher. Derfor er alle persontyper repræsenteret; lige fra ung til ældre, højt til lavt uddannet, rig til mindre rig.

Voxmeter investerer mange ressourcer på, at alle medlemmer er glade for at være medlem af vores panel. Dels sørger vi for, at Voxmeters spørgeskemaer altid fremstår seriøse og velgennemtænkte, samt bestræber vi os på, at emnerne er vedkommende. Derudover har medlemmer adgang til et attraktivt fordelsprogram, der tager højde for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet. for, hvad de enkelte persontyper synes godt om. Fordelsprogrammet sikrer en høj opnåelse og lang anciennitet.