GAFFA

Coco O er øm og nærværende

GAFFA

Den danske sangerinde Coco O., som vi kender fra duoen Quadron, er gået solo. Det har resulteret i dobbeltsinglen Dolceaqua, der bl.a. omfatter nummeret ‘Bled For You’.

Nummeret er et stille nummer, hvor Coco O.’s sarte stemme ledsages af en enkel akustisk guitar og et par strygere. Og de unge under 30, der er opvokset med at lytte til Coco’s rene klang i Quadron, er vilde med nummeret. Faktisk er 80% af de unge, fan af nummeret, og Coco O. skaber sammen med det enkelte arrangement et rum for ømhed og kærlighed, mener fansene. De, der ikke er helt fan af nummeret, finder det i højere grad lidt trist. Sangen er da også skrevet efter et brud med hendes kæreste i vinters. Og det er ikke alle, der kan rumme den form for melankoli og stilhed, når de lytter til musik.

Stemning i Bled For You

Men danskerne er vilde med enkle instrumentaldele, der spilles af fysiske instrumenter. Ikke mindst melodiøse sange, der ledsages af enkelte guitarakkorder. John Mayers New Light ligger nummer to på Voxmeters hitliste (uge 26). Mens de mere lokale stjerner, Lars Lilholt med Oh-land og Tina Dickow ligger hhv. nummer 4 og 5 (uge 26). De danske kunstnere kan ofte skabe et kærlighedsrum, der er blottet for klicheer, og hvor styrken ligger i det enkle. Og som ny solist på den danske scene, gør Coco O. det ganske glimrende. 29% vil godt lytte til Bled For You i radioen, og hver 3. elsker Coco’s sarte stemme på nummeret, og ligeledes er godt en tredjedel vilde med den simple instrumentaldel. Og sangen giver suveræne muligheder for at få solgt koncertbilletter solo for Coco O. For fansene går langt oftere til koncert end dem, der ikke er helt fan af Coco O.’s ømme univers.

Fans af Bled For Yous Koncertbesøg

Der, hvor ‘Bled For You’ halter lidt, er på den lyriske dimension. Kun 11% af danskerne bliver berørt af teksten. Og fansene skriver bl.a.: ”jeg fik associationer til anden musik da jeg hørte nogle af fraserne.” En skriver, at ”nummeret minder om et Sade nummer.” Og disse er ikke alene om, at få associationer til andre sange. Det skal huskes, at efter Dolceaqua er Cocos første forsøg på at skrive sange alene, og hendes smukke stemme opvejer for de lyriske associationer, mener fansene. En skriver bl.a. ”Syntes det er et rigtigt godt nummer, og hun synger sindssygt godt.” Øvelse gør mester – også når det kommer til at skrive sange, og danskernes varme modtagelse inviterer til at vi kommer til at høre langt mere til Coco O. solo i fremtiden.

 


Hør nummeret og se rating

Lyt nu

[accordions id=”1577″]